Hoppa till innehåll

Västkustträff på Rörö hamn

Innan i veckan såg vädret lite skakigt ut men när väl dagen för den första båtträffen på västkusten i SARC´s regi var inne så lyste solen på oss och Rörö. Dryga 20 grader i luften och 18 grader i vattnet var det när Arcona efter Arcona gled in i hamnen. Nyare 430/410:or blandat med 400:or och 370:or. Även en 32:a och en 38:a syntes i hamnen. Till slut var vi 13 båtar och 25 glada deltagare som intog en väl kyld bubblade dryck på bryggan. En livlig diskussion vidtog om fiffigast båtlösning, där nomineringar som rostfri avbärarlist, gemensam joystick för gas/växel/bogpropeller och listig lösning för bogankare flög genom luften. Till slut segrade avbärarlisten delvis på grund av en ihärdig nominant (heter det så) och den sammes längtan till den ganska rökiga dryck som var priset. Den lyckliga vinnaren delade på ett snyggt sätt med sig av innehållet till sina kombattanter. Därefter vidtog allmän grillning där diskussionerna gick höga om olika grillars förträfflighet. En eldriven kolgrill tog nog hem det priset. Sittningen vid långbord som synes på bilden var smaklig och goda och dåliga båtanekdoter drogs i en aldrig sinande ström.

Det var med glada miner som vi alla troppade av till nattvila en bra stund efter det att skymningen inträtt.

Glada Arconaseglare intar middag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *