Hoppa till innehåll

Sail Clinic i lätta vindar och ösregn!

I årets upplaga av SARC Sail Clinic hade vi nog de sämsta förutsättningarna, ösregn och lätta vridande vindar. Trots det hade vi 15 tappra seglare som trotsade vädret och med entusiasm tog sig ut till Gustavsberg för en Sail Clinic med SARC. Det är det som skiljer agnarna från vetet 😊

Vi seglade med Torgnys 465 och en 410 som Arconas VD Fredrik skakade fram. I lätta vindar och ösregn som gjorde att telltalsen satt fastklistrade fick Micke och Oscar på UK Syversen ett bra tillfälle att lära ut lite knep och trix. Och är det inte alltid det vi vill utvecklas i som seglare, få fart i båten när förutsättningarna inte är topp?

Kvällen avslutades med ett extra insatt numer, Lägga till och lägga ut kurs med Henrik Löving. Detta blev ett mycket uppskattat extra inslag i vår Sail Clinic. Henrik bjöd på många bra tips och trix för att hantera båten när förutsättningarna är lite tuffa i hamn.

Ett stort tack till alla inblandade;

Torgny som ställde upp med sin Blådåre, Fredrik som fixade fram 410, Micke och Oscar som alltid har något nytt att lära ut, Henrik som absolut lärde ut något nytt! Och sist men inte minst alla härliga Arcona seglare som kom trots riktigt skitväder!

Mvh

Pernilla, ordförande i SARC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *