Hoppa till innehåll

Knep & Knåp hos One Design!

Vilken kväll!

Vi hade ikväll en fantastisk kväll hos One Design, som är en butik och webshop för seglare. De anordnade ett evenemang som de kallade Knep & Knåp, där de delade med sig av sina tips och trix om segling. Det var både lärorikt och roligt!

Vad behöver vi på våra Arconor?

Vi var uppdelade i tre grupper, och varje grupp fick prova på olika aktiviteter. En grupp fick lära sig att splitsa rep, vilket är ett användbart hantverk för att göra öglor och fästen. En annan grupp fick lära sig allt om skot och fall.. Den tredje gruppen fick prata om båtmeck och riggtrim, som handlar om att underhålla och optimera båten och masten.

Det var lite knepigt med splitsning!

Vi fick veta vilka typer av skot/fall som passar bäst för olika ändamål, hur man väljer rätt dimension och material, och hur man sköter om dem.

Många funderade nog hur det står till med fallen!

One Design är nog den leverantören som har mest kunskap om skot och fall, eftersom de har ett brett sortiment av kvalitetslinor från olika märken. De har också erfarna segelmakare och segeldesigner som kan ge råd och service. De är dessutom stolta partners till Team Pro4u, som är ett framgångsrikt kappseglingslag.

Full koncentration

Jag är väldigt glad att jag fick vara med på Knep & Knåp hos One Design. Det var en kväll fylld av lärande, skratt och gemenskap. Jag rekommenderar alla som är intresserade av segling att besöka deras butik eller webshop, eller delta i något av deras evenemang. Det är verkligen värt det!

Återigen, ett stort tack till Ulrik och hans gäng som ställde upp i kväll. Behöver du ha nya skot/fall ta kontakt med dem för de har ett sortiment som sticker ut mot alla andra.

3 kommentarer till “Knep & Knåp hos One Design!”

 1. Hej
  Bara att instämma- intressant och uppskattat av alla som var med,

  One Design kommer troligen genomföra en kostnadsfri kvällskurs i att splitsa under några kvällar i vinter. Intresserad? Låt oss veta😁

  SARC medlemmar är välkomna för rådgivning och har även 10% rabatt på One Designs sortimentet.

  Under diskussioner kom många bra tips o trix upp från deltagare och vi hoppas att vi får se dessa här eller på,SARCs Facebook sida😁

  Med vänlig hälsning,
  Håkan Belvén

  1. Hej ett förtydligande gällande rabatt där jag missuppfattat.Sorry!
   One Design Center(OCD) erbjuder 10% på större delen av sortiment, dock ej elektronik samt 15% på tamp och splits fram t.o.m. 12 November 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *