Hoppa till innehåll

SailClinic Light!

Så kan man nog sammanfatta kvällens Sail Clinic!. Men vem rår på vädret? Alla förutsättningar var i alla fall korrekta, vi träffas vid 16 tiden så vi hinner ut innan vinden försvinner. Det var ett regn precis innan vi träffades och därefter dog vinden ut nästan helt.

Men först hade Jussi en genomgång om hur man skall spänna åt riggen på en Arcona båt. Det gjorde han med bravur med hjälp av en tumstock som symboliserade masten om hur den beter sig när man spänner riggen. Jussi menar att alldeles för många åker med för lösa toppvant och att förstagsspänning blir för låg. Skulle vara spännande om vi inom Sarc skulle kunna komma med våra båtar och få en korrekt spänning av riggen.

Under Jussis genomgång fick vi i oss en macka och lite dricka för att sedan ge sig ut. Det var verkligen lite vind men alla var glada och positiva och vi fick höra av både Micke på UK Syversen och Urban som är VD på Arcona Yachts hur vi skall skota i lätta vindar. Det var väldigt trevligt och vi bytte båtar vid halvtid. Tack Johan som ställde upp med sin fina A435 och tack Urban för du ordnat med att vi fick låna en A465.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *