Hoppa till innehåll

Helkväll med Micke Ryking!

Tack Micke för en fantastisk kväll och en mycket bra föreläsning! Vi var drygt 40 personer som kom till Sjömansskolan och lyssnade på Mickes föredrag om seglingarna som han har gjort och framför allt Route de Rhum. Micke är första svensk som har seglat seglingen solo från Frankrike till Guadelope i den kappseglingen.

Fika och mackor.

Vi samlades vid 18.30 tiden och vi körde igång klockan sju. Tanken var att vi skulle hålla på till nio men det var så intressant så klockan gick sin väg och det drog ut på tiden. Micke visade och beskrev hur han gör väderrouting och vilka verktyg han använder. Vi fick en inblick i Expedition, Squid och Adrena och med en live demo.

Hur skall man passera lågtrycket?

Jättekul också att det var många nya ansikten på plats och det känns som Sarc har fått en riktig tändning. Arconaseglare är verkligen intresserade av segling och det märks på allt engagemang och frågor.

Väderrouting på dubbla skärmar.
Micke in action.

Passa på att skriva in den 6 mars i din kalender för då blir det årsmöte på Allt för sjön. Glöm inte heller att mejla in till webmaster dina uppgifter om vi saknar dem. Vi har en hel del båtar som vi saknar båtnamn, hemmahamn, anropssignal och MMSI nummer. Anledningen till att ni mejlar webmaster@sarc.se är att Håkan åker iväg i 31 dagar på måndag. Annars så skicka alla medlemsärenden till medlem@sarc.se

Återigen ett stort tack till Micke och alla medlemmar som kommer på våra aktiviteter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *