Hoppa till innehåll

RIP Stefan

Kära medlemmar,

Som säkert många av er redan hört, har Arcona Yachtsskicklige och mycket uppskattade båtkonstruktör Stefan Qviberg avlidit efter en tids sjukdom.

Arcona Yachts skriver på sin facebook-sida om hur samarbetet startade redan på 1980-talet och hur ”Stefans passion och fingertoppskänsla för segling och yachtkonstruktion i högsta grad har bidragit till Arcona-båtarnas framgång”.

Vi som fått möjligheten att träffa Stefan och fått ta del av hans passion för segling vet också att han var en mycket engagerad person och inbiten kappseglare. Stefan var också en mycket uppskattad gäst på ett några av våra SARC-träffar. Hans intresse för det senaste inom yacht design fullkomligt strålade ur honom när han berättade om kölprofiler, viktfördelning eller om det nya skrovets utformning – så inte underligt att det alltid var många som dröjde sig kvar för ytterligare frågor och diskussioner.

Själv fick jag en härlig kväll i sittbrunnen tillsammans med Stefan i slutet av juli i år. Vi var på besök med Windjak, vår Arcona 400, i Västervik tillsammans med min vän Pär som kappseglat mycket med Stefan under åren. Det pratades förstås mycket segling, kappseglingsminnen och båtkonstruktion. Vi bolladetankar och fick ta del av Stefans stora entusiasm och fantastiska kunskap om vad som händer just nu inom yacht design innan Stefan glatt tog adjö och cyklade hem i sommarkvällen.

Våra tankar går nu till Stefans anhöriga och alla Stefans nära och kära i seglarkretsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *