Fix & trix

Här kommer du att hitta artiklar och länkar till teknikrelat material, svårfunna bruksanvisningar och manualer, polardiagram etc. Har du filer som skulle passa här, mejla gärna till info@sarc.se. Tester av båtar hittar ni i huvudmenyn för aktuella båtar.

Vinterförvaring

Liten checklista inför vintern.

Nexus/Garmin koppling – konfiguration

Diagram över alternativ för kopplingar och konfigurationer Nexus – Garmin. Obs! Zip-fil, packa upp innehållet för att se.

Installationstips ankarspel akter A400

Kablarna mellan ankarspel och batterigrupp kan dras under SB akterkoj. För att komma hela vägen till aktern behövs ett hål i basinredningen. Hålsåg och rejält hål funkar bra. Använd sedan en latta som “draglina” när du leder kablarna ut till akterstuven. (TF 2013)

Installationstips plotter i rattpiedestalen A400

Plotter kan fästas antingen på bygel i plastlocket överst på piedestalen. Eller så kan den sättas i en låda som fästs i de rostfria rören. Eller så kan den hängas i det gängade bulthålet i underkant av den rostfria bygeln. Kablarna leds med fördel genom vp-rören för att inte fastna i rattlänkaget.

Installationstips AIS GPS-antenn

Tillverkare och leverantörer av AIS-transpondrar rekommenderar att GPS-antennen monteras på däck eller på akterpulpit. Moderna GPS-chip är dock så känsliga, att detta inte är nödvändigt alla gånger. Prova tillfälligt om du får stabila GPS-positoner genom att tejpa fast GPS-antennen i taket i elskåpet eller bakom toamodulerna. Kan vara skönt att slippa dra kabel genom hela akterskeppet och upp på däck.