Ett stort tack till alla för en lyckat Arconaträff!

Vi från styrelsen vill rikta ett stort jättetack till framförallt Arcona Yachts som är ordnat årets seglingsträff på Kattholmen. Jättekul att så många kom till träffen. Hela 15 båtar dök upp och vi var runt 45 personer som hade mycket trevligt. Vi hade också tur med vädret och vi fick uppehåll hela helgen, trots att prognoserna såg dystra ut. Passar på att meddela att vi inom Sarc har passerat 150 medlemmar vilket är väldigt kul.

Skepparmöte hölls klockan 11 som leddes av Noel. En bana på baggen skulle genomföras i bra vind mellan 5-15 meter per sekund. Det var utmanande att hela tiden vara när byarna kom. Vi hade 9 båtar som var med och seglade på Baggen.

Årets segrar var Tiko Minos med Johan Karlsson vid rodret. Bra seglat och han får äran att behålla vandringspriset i år. Kanske får vi se Johan som medlem i Sarc också…

Tiki Minos tog hem priset i år.
Tiko Minos tog hem förstapriset i år.

Efter seglingen så var det lite mingel med bubbel till alla samt lite snacks. Många bortförklaringar blev det också och om och hur vi hade skött oss på banan. Vissa inklusive undertecknad genade igenom optimist fältet som inte var så bra, men inga incidenter inträffade.

Robin hälsar alla välkomna till årets mingel.

Till kvällen så hade Arcona Yachts dukat upp i gamla lokalen där man har byggt båtar tidigare. Jättekul, mycket god mat och ordentligt med dricka. Superkul. Vi kommer lägga ut fler bilder sedan när vi får från Noel så håll till godo.

Middag inne i hallen där Arconor har byggts.
Laddning innan start!
Bommar fick vi visst inte använda, då är det bra med en lång man…

Tack igen

Höstträff 2016 mer info

Styrelsen tillsammans med seglingskommittén inbjuder härmed SARCs medlemmar till höstträff lördag 27 – söndag 28 augusti. Natthamn blir Norrviken på Runmarö, öster om Stavsnäs, (SXKs uthamn, glöm inte SXK-vimpel/medlemsflagga). De av oss som har lust och möjlighet är välkomna att samlas redan på fredag kväll den 26:e augusti. På lördagen arrangeras även en enklare form av familjekappsegling, ca 15M med enskild start. Vi seglar med fock och stor (”bara vita segel”). Skepparmöte klockan 10 lördag morgon. Deltagandet i träffen förutsätter naturligtvis inte att man deltar i kappseglingen.

Alla är välkomna! Om man däremot vill prova på att kappsegla utan att delta med egen båt, försöker vi att fixa möjlighet att vara med ombord på någon av de deltagande båtarna.

Grillning tillsammans på lördagkvällen. Ta med grill och egen varmrätt. SARC bjuder på efterrätt.

 

Preliminärt schema:

10:00 – Skepparmöte

12:00 – Start familjekappsegling

16:00 – Tipspromenad

17:00 – Prisutdelning och mingel

Därefter vidtar grillning och middag!

Vi ses där!

Anmälan till Britt-Marie på event@sarc.se

Sensommarträff 2016

Sensommarträff 27-28 augusti

Träffen kommer att vara i Norrviken som är SXKs gästhamn Norrviken på Norra Runmarö (mittemot Stavsnäs). Då kommer vi ha trevligt och segla samt att det nygamla vandringspriset kan delas ut!

Mer info kommer här, stay tuned!

Anmälan: ja, RSVP till event@sarc.se ASAP

Varmt välkomna önskar SARC styrelseFullSizeRender2

Nu vänder det…

Här kommer lite foton från sensommarträffen 2015 i Norrviken. Vackert – eller hur?!

 

Det kom ett brev…

Bästa SARC Styrelse / Britt-Marie! 

Kvällen blev en stor upplevelse! Rolf och Deborahs hänförande film, tillsammans med deras personliga berättelser, lät oss, som bara seglat i nordiska vatten, ana hur det känns ute på de stora havsdjupen och vad man får uppleva av djurliv far away from, om det är "civilisation", betvivlar vi nu. 

Seglarhälsningar med TACK för Er generösa inbjudan till detta EVENT! Ingrid och Tom Rosander

Sensommarträff 29-30 augusti – uppdaterad info!

arcona-traff

Styrelsen tillsammans med seglingskommittén inbjuder härmed SARCs medlemmar till höstträff lördag 29 – söndag 30 augustiNatthamn blir Norrviken på Runmarö, öster om Stavsnäs, (SXKs uthamn, glöm inte SXK-vimpel/medlemsflagga). De av oss som har lust och möjlighet är välkomna att samlas redan på fredag kväll den 28:e augusti. På lördagen arrangeras även en enklare form av familjekappsegling, ca 15M med enskild start. Vi seglar med fock och stor (“bara vita segel”). Skepparmöte klockan 10 lördag morgon. Deltagandet i träffen förutsätter naturligtvis inte att man deltar i kappseglingen 😉 Alla är välkomna! Om man däremot vill prova på att kappsegla utan att delta med egen båt, försöker vi att fixa möjlighet att vara med ombord på någon av de deltagande båtarna. Grillning tillsammans på lördagkvällen…

Preliminärt schema:

10:00 – Skepparmöte

12:00 – Start familjekappsegling

16:00 – Tipspromenad

17:00 – Prisutdelning och mingel

Därefter vidtar grillning och middag!

Vi ses där!

Anmälan till Britt-Marie på event@sarc.se

 

En lyckad höstträff 2014

Det blev en väldigt lyckad höstträff!!!

Tack till alla som kom och bidrog till att det blev så bra. Vädret var strålande och stämningen på topp. Vi var 10 båtar som samlades. Fyra båtar var med och tävlade med 3-4 mans besättning på varje båt. Väldigt trevligt att alla båtar som tävlade hade besättning från andra båtar.

Carl Dammborg, sonen Fredrik och Madeleine Axberg vann racet. Grattis!!!
…och i placeringsordning:
1. Marinda (400)
2. Ellen (430)
3. Nerissa (370)
4. Daisy (430)

Segrarna av tipspromenaden blev paret Plogmark Thunström, som också får göra nästa års frågor.

Priser donerades av Benn’sArcona Yachts, UK Syversen och North Sails. Stort tack!

SARC Höstträff – 6 September 2014

Hej käre Arconaseglare!

Styrelsen tillsammans med seglingskommittén inbjuder härmed SARCs medlemmar till höstträff lördag 6 september 2014Natthamn blir Napoleonviken på Ägnö. De av oss som har lust och möjlighet är välkomna att samlas redan på fredag kväll den 5:e september. I samband med höstträffen arrangeras även en enklare form av familjekappsegling, ca 15M med enskild start. Vi seglar med endast fock och stor. Deltagandet i träffen förutsätter naturligtvis inte att man deltar i kappseglingen. Alla är välkomna! Om man däremot vill prova på att kappsegla utan att delta med egen båt, försöker vi att fixa möjlighet att vara med ombord på någon av de deltagande båtarna. Vi ses där!

Anmälan per mejl till Britt-Marie på event@sarc.se

OSA senast onsdag 3 september.

Välkomna!

Vänliga seglarhälsningar,

Styrelsen

aegnoe