Varmt välkomna till Vårmöte för SARC Västkust.

Vi kommer att presentera hur vi har arbetat under det första verksamhetsåret (Västkusten) och diskutera hur vi skall gå vidare med aktiviteter på Västkusten. Vi kommer dessutom att få lyssna på Bill och Marie-Louise som med bilder kommer att berätta om sina spännande seglingar till Skottland, Shetland, Norge och Västkusten. De kommer även att prata om hur deras Arcona 400 klarar seglingar i hårt väder och vad man bör tänka på när man seglar på vintern. Vi bjuder på macka, kaffe och möjlighet att träffa andra Arcona seglare från Västkusten.

Anmälan görs i högerspalten.

Glöggträff på Myntkrogen i Gamla Stan.

Den 10 december hade vi på Sarc en sammankomst med våra medlemmar. Det var ett lyckat event då hela 68 personer hade tagit sig till Gamla Stan.

Vi alla fick träffa nya ledningen från Arcona Yachts som berättade om de kommande planerna och vad som händer med Arcona och Najad. Trevligt att träffa både nya ansikten och gamla kända. Vi i styrelsen ser fram emot ett bra samarbete framgent.

Därefter fick vi lyssna i aulan om Jackline och Peters äventyr med Ellen som seglat från Stockholm och till Karibien med massor av sköna bilder och äventyret med att segla över Atlanten och Atlantic Rally for Cruisers. Har du lust att läsa mer så kan ni gå in på www.ellensailing.se

Träff med Seldéns på Nordön 10 april

Den 10:e april kl 09.00 och ett par timmar framöver kommer Seldén att teoretiskt gå igenom hur man sätter en rigg via ”tumstocksmetoden”. Därefter görs det i praktiken på en Arcona 380 på Nordön strax öster om Marstrand.

Alla medlemmar är välkomna mot att man mailar mig och anmäler senast fredag 7:e April.

OSA alltså till: Magnus Lundgren.

Det kom ett brev…

Bästa SARC Styrelse / Britt-Marie! 

Kvällen blev en stor upplevelse! Rolf och Deborahs hänförande film, tillsammans med deras personliga berättelser, lät oss, som bara seglat i nordiska vatten, ana hur det känns ute på de stora havsdjupen och vad man får uppleva av djurliv far away from, om det är "civilisation", betvivlar vi nu. 

Seglarhälsningar med TACK för Er generösa inbjudan till detta EVENT! Ingrid och Tom Rosander

Glögg och föredrag – Lars Hässler 8 december

Save the date! Den 8:e december har vi bokat in Lars Hässler som föredragshållare för SARCs medlemmar. Det blir glögg med tilltugg, ett fantastiskt föredrag, tid att mingla och prata båt och segling. Och för att förenkla transporter till och från, så har vi bokat lokal centralt, nära T-Hötorget. Fler detaljer kommer, liksom inbjudan, här och per epost. Håll utkik!