Halvmodeller till Reapris

Halvmodeller av Arconabåtar till reapris 1500:- st

Alla modeller finns att se hos Gustavsbergs Marin Center på Kattholmen.

Modellerna är i skala 1:30, byggda efter originalritningar och monterade på en träplatta 46-50cm x 20cm.

Det finns följande modeller till salu för avhämtning i Saltsjöbaden.

  • Arcona 460  vit – 1st
  • Arcona 410  vit – 1st
  • Arcona 400  vit – 3st
  • Arcona 400 blå – 1st

Kontakta: Lasse Soldeus, 072-717 80 90, Tunnelvägen 31, Saltsjöbaden (Solsidan)

Och vinnare av European Yacht of the year är

Arcona 435. Vilken prestation att återigen ta titeln i klassen Performance – Cruiser. Det måste vara något speciellt med båtarna för att “stora syster” (om än mindre) Arcona 430 tog titeln 2009.

Arcona 435 premiärvisades i Marstarand under båtmässan och därefter i Southampton. Det skall bli spännande att få se henne i hemmahamnen när hon kommer dit. Det var namnstarka båtar hon mötte i sin klass, Grand Solei 48 Performance och XP 46. Teamet för Arcona Yachts var mycket nöjda i går kväll när det avgjordes.

Just nu så ställer Arcona Yachts ut Arcona 435 och Arcona 380 på Düsseldorf mässan. Det skall bli spännande för att se utfallet på det. Mässan är helt galet stor och med många internationella besökare.

Kom ihåg att anmäla dig.

till föreläsningen med Mikael Ryking som kommer att berätta om Route du Rhum. Han var första svensk som deltagit i denna solosegling från Saint Malo till Guadeloupe.

Vi kommer vara på Sjömansskolan den 23 januari och börjar 18.30 med samling för att sedan lyssna på Mikael klockan 19.

Anmäl dig genom att gå till högra delen av hemsidan och klicka på Föreläsning med första svensk i Route du Rhum och välj “Register”. OBS! Anmäl dig två gånger om ni kommer två.

Skicka in bilder till SARC på din båt!

Som ni säkert ha sett så håller vi på att uppdatera vår hemsida och vi skulle önska få in bilder på era Arcona båtar.

Vi önskar bilder från alla modeller för vi utvecklar en sida för varje modell. De bilder du skickar in vill vi ha publiceringsrätt för. Det kan vara både seglande bilder eller bilder i hamn som känns lockande.

Skicka bilderna till webmaster@sarc.se

RIP Stefan

Kära medlemmar,

Som säkert många av er redan hört, har Arcona Yachtsskicklige och mycket uppskattade båtkonstruktör Stefan Qviberg avlidit efter en tids sjukdom.

Arcona Yachts skriver på sin facebook-sida om hur samarbetet startade redan på 1980-talet och hur ”Stefans passion och fingertoppskänsla för segling och yachtkonstruktion i högsta grad har bidragit till Arcona-båtarnas framgång”.

Vi som fått möjligheten att träffa Stefan och fått ta del av hans passion för segling vet också att han var en mycket engagerad person och inbiten kappseglare. Stefan var också en mycket uppskattad gäst på ett några av våra SARC-träffar. Hans intresse för det senaste inom yacht design fullkomligt strålade ur honom när han berättade om kölprofiler, viktfördelning eller om det nya skrovets utformning – så inte underligt att det alltid var många som dröjde sig kvar för ytterligare frågor och diskussioner.

Själv fick jag en härlig kväll i sittbrunnen tillsammans med Stefan i slutet av juli i år. Vi var på besök med Windjak, vår Arcona 400, i Västervik tillsammans med min vän Pär som kappseglat mycket med Stefan under åren. Det pratades förstås mycket segling, kappseglingsminnen och båtkonstruktion. Vi bolladetankar och fick ta del av Stefans stora entusiasm och fantastiska kunskap om vad som händer just nu inom yacht design innan Stefan glatt tog adjö och cyklade hem i sommarkvällen.

Våra tankar går nu till Stefans anhöriga och alla Stefans nära och kära i seglarkretsar.

Sarc ordförande vidgar sina vyer

SARCs  (Royal Society of Arcona Sailors) ordförande har idag under högtidliga former överlämnat vimpel till Musket Cove Yacht Club.
Musket Cove är en av världens mest berömda (iconic) yacht klubbar belägen på ön Malolo Lailai, Fiji.

Ordförande Edman förärades livslångt medlemskap i denna förnäma klubb i samband med detta.