Sensommarträff 29-30 augusti – uppdaterad info!

arcona-traff

Styrelsen tillsammans med seglingskommittén inbjuder härmed SARCs medlemmar till höstträff lördag 29 – söndag 30 augustiNatthamn blir Norrviken på Runmarö, öster om Stavsnäs, (SXKs uthamn, glöm inte SXK-vimpel/medlemsflagga). De av oss som har lust och möjlighet är välkomna att samlas redan på fredag kväll den 28:e augusti. På lördagen arrangeras även en enklare form av familjekappsegling, ca 15M med enskild start. Vi seglar med fock och stor (”bara vita segel”). Skepparmöte klockan 10 lördag morgon. Deltagandet i träffen förutsätter naturligtvis inte att man deltar i kappseglingen 😉 Alla är välkomna! Om man däremot vill prova på att kappsegla utan att delta med egen båt, försöker vi att fixa möjlighet att vara med ombord på någon av de deltagande båtarna. Grillning tillsammans på lördagkvällen…

Preliminärt schema:

10:00 – Skepparmöte

12:00 – Start familjekappsegling

16:00 – Tipspromenad

17:00 – Prisutdelning och mingel

Därefter vidtar grillning och middag!

Vi ses där!

Anmälan till Britt-Marie på event@sarc.se

 

Oljud från masten

Jag har en Arcona 340 nr från 2013. Jag har ett problem med oljud från min mast, det hörs mycket tydligt i ruff och förpik. Fenomenet uppträder när jag har vinden 90 grader in från sidan 7-10 m/s.
Har provat att sträcka alla fall och dra i akterstaget etc, har också kortat kablarna till lanternorna i masten under vintern.

Har du upplevt samma problem, intressant att veta om fler har problem med detta?

Något förslag till lösning?

Leverantörernas förslag har tyvärr inte visat några framsteg.

Tacksam för svar, önskar alla Arconaseglare en fin sommar med mycket segling!

Direkt från Harstena!

Mvh Gunnar Johannesson.
0703-840 660